scratch
baseline
bottle simba

Simba

bottle tembo

Tembo

side side

Congo beer, Belgian roots

Dat Belgen bierbrouwers pur sang zijn, moeten we niemand meer vertellen. Maar dat ze ook bier brouwden in het vroegere Belgisch-Congo, is waarschijnlijk minder geweten. De bieren Simba en Tembo ontstonden dankzij het Belgische biervakmanschap en worden nog steeds ter plekke met evenveel liefde, passie en kunde gebrouwen.

Deze twee populaire verfrissende en smaakvolle bieren kan je nu - bijna 100 jaar na de eerste productiedatum - eindelijk ook in België proeven. Ontdek ze en laat je verrassen door deze voltreffers in smaak!

Simba

malt Blond bottle 73 CL. perc 5,0% ALC. VOL.

Verfrissend, easy drinking en ontzettend smaakvol, dat is Simba. Dit paradepaardje van brouwerij Brasimba is hét blonde pilsbier uit Congo. Zachtmoutig en hoppig in aroma, licht in alcohol en een échte dorstlesser. Een ideale compagnon dus voor elke gelegenheid. Het leeuwembleem en de naam Simba (leeuw in het Swahili) knipogen naar de cultuurhistorische achtergrond van dit populaire bier.

BUY NOW !
picture1
picture1

Tembo

malt Amber bottle 65 CL. perc 5,9% ALC. VOL.

Amberkleurig, intens en evenwichtig, dat is Tembo. Deze unieke premium uitblinker in smaak heeft een moutig aroma, met een zoete ondertoon van karamel en honing, en een hint van noten. Het is heerlijk licht verteerbaar en populair bij echte levensgenieters. Het olifantembleem en de naam Tembo (olifant in het Swahili) linken eveneens naar het land van herkomst.

BUY NOW !
side side

Good vibes start with good beer

Honderd jaar geschiedenis

De oprichting van brouwerij Brasimba in de Katanga-regio gaat terug tot in de jaren 1920 tijdens het Belgisch-Congotijdperk. Door moeilijkheden in toevoer van voorraad in levensmiddelen geraakten Belgen in Katanga moeilijk aan een verfrissend biertje waar ze in de hitte eigen aan de regio zo naar verlangden.

Ze staken daarom zelf de handen uit de mouwen en gingen van start met de productie van hun eigen lokaal bier in Elisabethville (Lumbubashi). De eerste biertasting vond plaats op maandag 24 april 1922, meteen ook de geboorte van het bier Simba! Op het einde van 1925 produceerde men Simba met een capaciteit van 40 000 flessen per maand. Begin 1926 kreeg het een officieel startschot met een immens groot succes. In de jaren 1950 volgde het amberkleurige bier Tembo. Beide bieren zijn nog steeds ontzettend populair.

Bijna 100 jaar na de eerste productiedatum kan je Simba- en Tembobier nu ook in België verkrijgen. Laat je verrassen door de verfrissende smaak en geniet!

Geniet van het bier!